Hastane Temizliği
Hastane temizliği oldukça önemli bir konudur. Hastane temizliği sırasında etrafın sadece temiz değil ayrıca hijyenik de olması gerekmektedir. Hijyenik olup da temiz olmayan yüzeyler hastane koşullarında oldukça risklidir. Bu temizliğin doğru yapılabilmesi için Sağlık Bakanlığınca yayınlanan bir de prosedür vardır bu prosedürlere uyulmalıdır. Temizlik işlerinde sağlığın odak noktası olan hastaneler kaliteli ve güvenilir kurumsal şirketlere güvenir. Bu şirketlerden biri de Kale Temizlik Şirketi’dir.
Hastane temizliği işini yapan temizlik şirketleri ve çalışanları kurallar çerçevesinde iş yapmaktadır. Temizliği yapan ekip özel olan kuralları bilmekte bu konuda hassas davranmaktadır. Kale Temizlik Şirketi çalışanları işlerinin sorumluluğunun bilincindeler ve buna göre davranmaktadırlar.
Hastane Temizliği Nasıl Yapılmaktadır?
Temizlik iki aşamadan oluşur. Birinci aşaması klasik temizliktir. Klasik temizlik basit aletlerle yapılan temizleme işlemdir. İkincisi ise hastaneler için önem arz eden sterilize etme işlemini içeren temizlik işlemidir. Hastane temizliğinde en önemli olan şey sterilize olmasını sağlayan dezenfeksiyon işlemidir. Dezenfeksiyon işlemi hasta insanların sağlığı için önemlidir. Sağlık bankalılığının belirlediği kurallara göre dezenfeksiyon işleminin her ortam ve kullanılan cıhazlar için ayrı bir aşaması vardır.
Yüzey temizliği yapılırken il önce klasik olarak tabir edebileceğimiz paspas ve zemin temizleyicilerle yapılan temizliktir. Bu aşamanın amacı zeminden yabancı maddeleri uzaklaştırmaktır. Yabancı maddelerden kasıt kir, toz, kimyasal gözle görülen maddeler, kan ve vücut sıvılarıdır. Bu maddeler gözle görülen maddelerdir.
İşlem enfeksiyon riskini azaltır fakat dezenfeksiyon işlemi enfeksiyon riskini sıfıra yaklaştırır. Gözle görülemeyen maddeler hemen temizlenemez bunun için mutlaka dezenfeksiyon işlemi uygulanmalıdır. Dezenfeksiyon işlemi mikroorganizmaların enfeksiyon riski oluşturmasına engel olarak gerekli olan steril ortamı sağlar. Dezenfeksiyon temizlik yapıldıktan sonra uygulanmalıdır.
Temizlik Nasıl Planlanır?
Temizlik aşamalara ayrılır temizliği yapılan hastaneye göre gerekli ekip oluşturulur ve adım adım temizlik kurallarına bağlı kalınarak temizlik işlemi yapılır.
Hastane temizliğine başlamadan önce temizliği yapan kişilerin yapılacak işleri sıralaması ve bu işleri sıraya koymalıdır. Ekip daha sonra ekip uygun olacak şekilde iş kıyafetlerini giymelidirler. Temizlik çalışanların giydiği kıyafetler: bone, eldiven, yüz maskesi gibi ekip sağlığını tehdit etmeden temizlik işlemlerini yapılmasını sağlayan giysilerdir.
Hastane gibi önemli bir ortamın temizliğe ihtiyaç duyan pek çok alanı vardır. Bu alanların kurallara uyun olarak temizlenmesi kafa karıştırıcı olmaması için ekibin her ortam için gereken sayıya sahip olması oldukça çok yarar sağlayacaktır. Temizlenecek yerlerin temizliğinin aşama aşama yapılması da daha avantajlı ve mantıklı olacaktır. Bu temizlik için tercih edilmesi gereken temizlik şirketini temizliğin planlamasında ve yapılmasında profesyonel ve uzman olmaları daha sağlıklı olacaktır.
Hastane Temizlik İşlemi Neleri Kapsar?
Temizlik işlemi Sağlık Bakanlığının temiz olması gerektiğini belirtiği yerlerin gene Sağlık Bakanlığının belirtiği kurallar çerçevesinde temizlenmesidir. Hastane de bu işlemlerin hepsini temizlik şirketlerinin yaptığına emin olmalı ve bunu istemelidir. Temizliği yapan ekip de temizliği yapılan ortamı temizlemek konusunda bilgi ve yetiye sahip olmalıdır. Örneğin ameliyathane gibi steril olması gereken bir ortamın temizlik aşamalarını ve kurallarını bilmelidir.
Hastane temizliğinin kaplayan alanları şu şekilde sıralamak mümkündür;
• Tıbbı ofis temizliği ve dezenfeksiyonu, ameliyathane odasının temizliği ve kullanılan cerrahi aletlerin sterilizasyonu, teşhis için kullanılan cihazları, hasta odalarının ve tuvaletlerin temizliği, MR, röntgen gibi görüntüleme odaları, genel temizlik işlemleri bunlar zemin, merdiven, bekleme odalarının temizliği gibi, hasta, hasta yakınları ve sağlık çalışanlarının kafeterya ve mutfakları.
Hastane Temizliğinde Kullanılan Temizlik Araçları Nelerdir?
Hastane temizliği için kullanılan araçları şu şekilde sıralamak mümkündür:
– Genel temizlik için uygun temizleyiciler,
– Genel temizlik için paspas ve benzeri temizleme araçları,
– Dezenfeksiyon için özel dezenfekte araçları,
– Dezenfeksiyon işlemi için kullanılan sıvılar,
– Bazı temizlik şirketleri tarafından kullanılan buharlı dezenfeksiyon araçları.
Yukarıda sayılan malzeme türleri sağlığın merkezi olan hastane temizliği için olmasa olmaz malzemelerdir. Bu malzemeler farklı markalarda farklı özelliklere sahip olsalar da temizlik şirketinin tercihine bağlı olarak bu işlemlerde bu ana malzemeler mutlaka kullanılır.
Hastane Temizliği Fiyatları
Hastane temizliği için fiyatlar temizlik alanına ve temizliği yaptıran yerin istekleri çerçevesinde şekillenmektedir. Temizlik şirketleri bu konuda hastaneye teklif sunabilmektedir. Teklifler sonunda İstanbul Avrupa yakasının bir numaralı firmalarından olan Kale Temizlik Şirketini seçebilirsiniz.
Kale Temizlik Şirketi size en iyi hizmeti sunmak için çalışmaktadır. İşini bilen ve işinde uzman olan personeliyle %100 müşteri memnuniyetini amaçlar. Kale Temizlik Şirketi kurallar çerçevesinde size hizmet sunmaktadır.
Yorum Yap - Soru Sor